Derksen rekent op slagveld: 'Straks vijf profs en de rest speelt voor dinerbonnen'

Derksen rekent op slagveld: 'Straks vijf profs en de rest speelt voor dinerbonnen'

14-05-2020 08:51 Laatste update: 09:07
63

Johan Derksen houdt zijn hart vast voor de Keuken Kampioen Divisie. De analist denkt dat er heel veel clubs gaan omvallen, en dat het gros van de voetballers straks voor dinerbonnen moet gaan spelen. 

Derksen haakte in over de discussie over het hoge salaris van Ajacied Daley Blind en het loonoffer dat hij net als zijn ploeggenoten moet brengen. "Ik heb helemaal geen medelijden met Daley Blind, ik heb medelijden met spelers van TOP Oss, Telstar en dat soort clubs", zegt Derksen in gesprek met Veronica Inside. "Dat zijn mensen die 30.000 euro bruto verdienen en daar hun hypotheek van moeten betalen en hun gezin van moeten onderhouden. Het is onverantwoord om die mensen nog te korten."

Derksen beseft ook dat bezuinigingen onvermijdelijk zijn en verwacht een 'slagveld' in de eerste divisie. "Alle Keuken Kampioen Divisie-clubs staan met de rug tegen de muur. Dit kan wel eens een slagveld worden, want die eerste divisie heeft helemaal geen vet op de botten. Ik denk dat er heel veel clubs gaan omvallen en ik sluit niet uit dat de eerste divisie een soort onafhankelijke afdeling wordt. Ze hebben nu al het verplichte aantal contractspelers van zestien terug naar veertien gebracht. Maar ik zie gebeuren dat je straks nog vijf profs in dienst moet hebben, en de rest voor een kilometervergoeding en dinerbonnen gaat voetballen. Want het kan niet meer."