'Bayern München keert terug in Amsterdam: Ajax staat open voor onderhandelingen'

'Bayern München keert terug in Amsterdam: Ajax staat open voor onderhandelingen'

14-05-2020 11:46 Laatste update: 12:01
85

Bayern München heeft Sergiño Dest allerminst uit het hoofd gezet. De negentienjarige vleugelverdediger zou 'wieder ein Thema' zijn in de Allianz Arena. Bovendien is Ajax bereid te praten.

Het Duitse Sky pakt donderdag uit met het nieuws dat 'de flirt tussen Dest en Bayern weer heter wordt'. De Ajacied wil in de zomer, nog geen jaar na zijn doorbraak in Amsterdam, graag de stap naar een buitenlandse topclub maken. Het geïnteresseerde Bayern ziet hij helemaal zitten.

De liefde is wederzijds, want bij Bayern München is men bijzonder gecharmeerd van Dest. Begin februari meldde De Telegraaf nog dat de Duitse recordkampioen tevergeefs een bod heeft uitgebracht. Ajax-directeur Marc Overmars wil naar verluidt 30 miljoen euro, terwijl Bayern tien miljoen minder bood.

Volgens Sky is Ajax inmiddels weer bereid om te praten. De laatste weken was er sprake van een radiostilte, omdat Bayern de gesprekken op stand-by had gezet vanwege de coronacrisis. Bovendien had de transfer geen absolute prioriteit. Nu ligt echter alles weer open.

Joshua Kimmich speelde de laatste jaren als rechtsback bij Bayern München, maar hij is van nature een middenvelder. Trainer Hansi Flick gebruikte Kimmich dan ook - met succes - in een centrale rol. Vervanger Benjamin Pavard voldeed, maar is eigenlijk een centrale verdediger. Om die reden werd afgelopen winter Alvaro Odriozola gehuurd van Real Madrid. Hij verlaat de club deze zomer weer.