VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: linksbuiten

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: linksbuiten

14-05-2020 16:00 Laatste update: 15-05-2020 11:34
100

Geen kampioen, geen degradanten, geen promovendi, maar wél een VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar. Onze verkiezing nadert inmiddels de ontknoping. Tijd voor de één na laatste positie: de linksbuiten!

Voor deze positie links voorin hebben we vijf spelers genomineerd. Nu is het jouw beurt om te stemmen in de poll. De linksbuiten met het hoogste aantal stemmen krijgt een plek in het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar. Dit zijn op alfabetische volgorde de vijf genomineerden.

Wedden

Meer odds

Chidera Ejuke (sc Heerenveen)
Een rechtspoot op links, dat wel, maar de Eredivisie heeft er sinds dit seizoen weer een klassieke buitenspeler bij. De ene week is Ejuke ongrijpbaar en fladdert hij al zijn tegenstanders voorbij, de andere week mislukken al zijn acties en geeft hij geen bal af. Elke voetballiefhebber zit echter op het puntje van zijn stoel als de Nigeriaan met de afgezakte kousen aan de bal is. Heerenveen durfde twee miljoen euro voor hem te betalen, maar zal die investering naar alle waarschijnlijkheid terugverdienen.

Oussama Idrissi (AZ)
Idrissi heeft dit seizoen definitief de stap van talent naar gevestigde Eredivisie-naam gezet. Zijn statistieken zeggen eigenlijk al genoeg: dertien goals en vijf assists namens de medekoploper van de Eredivisie, als buitenspeler nota bene. De Marokkaans international uit Bergen op Zoom vormde dit seizoen een dodelijk duo met linksback Owen Wijndal.

Bryan Linssen (Vitesse)
In zes van de laatste zeven voetbaljaargangen goed voor dubbele Eredivisie-cijfers, maar Linssen heeft ditmaal hét seizoen van zijn leven achter de rug. Veertien goals – slechts één minder dan topscorers Cyriel Dessers en Steven Berghuis – en zes assists: waar was dit geëindigd als het seizoen twee maanden langer geduurd had? Nu mag de kopspecialist van 1,65 meter zijn transfervrije status gaan verzilveren: Linssen durfde nee te zeggen tegen Feyenoord, welke club hapt wél toe?

Quincy Promes (Ajax)
Toen hij overkwam van Sevilla, was er links en rechts wat scepsis. Moest Ajax dat wel doen, vijftien miljoen euro voor Promes, na zijn weinig overtuigende seizoen in Andalusië? De Oranje-international lachte echter als laatst, bewees zijn toegevoegde waarde en groeide zelfs uit tot clubtopscorer van Ajax. Vooral in de eerste seizoenshelft vormde hij een koningskoppel met Hakim Ziyech, die zijn maatje op links blindelings wist te vinden.

Luis Sinisterra (Feyenoord)
Volgens Giovanni van Bronckhorst was hij nog maar een junior toen hij in De Kuip arriveerde. Tijdens zijn eerste jaar vernamen de Feyenoord-fans weinig van hun exotische aankoop, die dit seizoen echter volledig opbloeide. Na een jaartje acclimatiseren dartelde, dribbelde en slalomde Sinisterra er vrolijk op los en mocht hij ook zijn debuut voor Colombia maken. Maar toen sloeg het noodlot toe... Het is voor Feyenoord te hopen dat Sinisterra zijn oude niveau weer op kan pakken na zijn zware knieblessure.

Wie vond jij dit seizoen de beste linksbuiten? Stem en discussieer mee!