'Als Ajax mij koopt, ben ik blij. Als ik terugkeer naar Benfica, ben ik dat ook'

'Als Ajax mij koopt, ben ik blij. Als ik terugkeer naar Benfica, ben ik dat ook'

14-05-2020 12:46
38

Bruno Varela weet niets van een vermeend Ajax-besluit over het niet lichten van de optie tot koop in het huurcontract met Benfica. Eerder werd door Portugese media gemeld dat de Amsterdammers afzien van de koopoptie van vijf à zes miljoen euro voor de tweede doelman, die voor het tweede jaar op rij gehuurd wordt van Benfica.

"Dan weten de kranten meer dan ik", lacht Varela in gesprek met A Bola. "Ik ben nergens van op de hoogte. Vorig seizoen zeiden ze 'nee' op de dag van de deadline omdat ze toen nog geen antwoord wilden geven. Daarna gingen ze alsnog in gesprek met Benfica. Er is geen definitief antwoord. Alles kan nog veranderen, net zoals vorig jaar. Ik weet nog van niets, maar ik hoor het wel wanneer de tijd daar rijp voor is."

Varela zelf blijft graag bij Ajax, al zal hij net zo blij zijn met een terugkeer naar Benfica. "Ik wil de beste optie. Als Ajax mij koopt, ben ik blij. Als ik terugkeer naar Benfica, zal ik ook gelukkig zijn. Als ik ergens anders moet spelen om voor mijn plek te vechten, ben ik ook gelukkig. Daarover maak ik me geen zorgen", aldus Varela. "Het is aan mijn zaakwaarnemers, Ajax en Benfica om deze situatie op te lossen."