Domper voor Weghorst: Wolfsburg-spits maakt Bundesliga-hervatting niet mee

Domper voor Weghorst: Wolfsburg-spits maakt Bundesliga-hervatting niet mee

14-05-2020 13:20
8

Een teleurstelling voor Wout Weghorst: de spits van VfL Wolfsburg mist de heropening van de Bundesliga komend weekend vanwege een schorsing. Dat heeft trainer Oliver Glasner donderdag op een persconferentie bekendgemaakt.

Weghorst kreeg tijdens de laatste wedstrijd voor de coronacrisis tegen RB Leipzig (0-0) zijn vijfde gele kaart van het seizoen en moet een wedstrijd aan de kant blijven. De spits is niet de enige afwezige voor Wolfsburg: Ook William, Ignacio Camacho, Josuha Guilavogui en Yannick Gerhart ontbreken komende zaterdag tegen Augsburg vanwege blessures. De wedstrijd wordt om 15.30 uur gespeeld, net als vier andere Bundesliga-duels waaronder de Kohlenpottderby Borussia Dortmund-Schalke 04.

De eerste wedstrijd na de coronastop wordt een vreemde, denkt Glasner. "Veel dingen zullen anders zijn. We reizen in twee bussen naar het stadion af, maken niet onze gebruikelijke wandeling in de ochtend en zullen later bij het stadion arriveren. Maar alle teams hebben met dezelfde omstandigheden te maken. Het duurt misschien een of twee wedstrijden voordat de spelers weer op niveau zijn." Weghorst kan volgende week zijn rentree maken tijdens de thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund.