'Mogelijk tóch Belgische finale: clubs gunnen Club Brugge en Antwerp eindstrijd'

'Mogelijk tóch Belgische finale: clubs gunnen Club Brugge en Antwerp eindstrijd'

Gepubliceerd: donderdag 14 mei 2020 om 13:37do 14-05-2020 om 13:37

Laatste update: donderdag 14 mei 2020 om 13:43do 14-05-2020 om 13:43

In België wordt er serieus gesproken over het spelen van de bekerfinale, ook al wordt de Jupiler Pro League niet voortgezet. Andere Belgische clubs gunnen Club Brugge en Antwerp in ieder geval hun eindstrijd.

Tot 31 juli mag er van de Belgische veiligheidsraad niet aan competitiesport gedaan worden. Daarna kan er wel weer gevoetbald worden. De UEFA wil voor maandag 3 augustus weten hoe de competities afgerond zijn en welke clubs de Europese plekken weten. Op 1 en 2 augustus zou er dus plaats zijn voor een bekerfinale. De kans bestaat dus dat Antwerp en Club Brugge dus alsnog de finale mogen spelen.

In Nederland is de finale geschrapt, maar hebben Feyenoord en FC Utrecht de hoop uitgesproken dat deze alsnog gespeeld kan worden. Dat zou dan wel weer een bom leggen onder de verdeling van de Europese tickets. Wint FC Utrecht de beker, dan krijgt die club een plek in de Europa League en grijpt Willem II, de nummer vijf in de Eredivisie, mis. FC Utrecht wil via de UEFA afdwingen dat de bekerfinale alsnog gespeeld gaat worden.

Vrijdag weten Antwerp en Club Brugge meer over het al dan niet spelen van de bekerfinale. Dan staat immers de Algemene Vergadering op het programma en zal er naast het einde van de Jupiler Pro League, de Proximus League en de Europese ticket gesproken worden over de finale. Volgens Sportwereld zijn de meeste clubs het ondertussen eens dat die finale er moet komen. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moet de Nederlandse bekerfinale alsnog gespeeld gaan worden?

(335 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws