Gerets (ex-PSV) sukkelt met gezondheid: 'Ik lig om de haverklap op m'n gezicht'

Gerets (ex-PSV) sukkelt met gezondheid: 'Ik lig om de haverklap op m'n gezicht'

14-05-2020 14:12 Laatste update: 14:13
33

Het gaat niet goed met de gezondheid van Eric Gerets. De oud-trainer van PSV, die tussen 1999 en 2002 aan het roer stond in Eindhoven, moet het door een hersenbloeding rustig aan doen. In gesprek met Het Nieuwsblad geeft de Belg (65) aan dat hij het moeilijk heeft met zijn situatie.

"Het gekke is dat ik in 2012 een hersenbloeding kreeg en nog heb doorgewerkt tot 2015 zonder supergrote problemen. Maar sinds ik stopte, omdat de symptomen te erg werden, ging het alleen bergaf", verklaart Gerets, die voor het laatst werkzaam was bij Al-Jazira Club. Met een lach: "Ik doe tegenwoordig veel slidings zonder bal. Ik lig om de haverklap op mijn gezicht."

Wedden

Meer odds

Gerets wordt iedere dag geconfronteerd met zijn problemen. "Er zijn tamelijk wat plekken in mijn hersenen waar weinig of geen doorbloeding meer is. Dat is niet best. Daardoor heb ik voortdurend last van duizeligheid. Mijn bloeddruk gaat omhoog en omlaag. Vijf pillen per dag slik ik. Bloedverdunners, een pil voor de cholesterol, voor de bloeddruk... Daardoor stagneert de bloeddruk, maar voor de rest helpen ze geen kloten. Die duizeligheid blijft."

Gerets hoopt vooral dat de situatie niet verergert. "Als je voortdurend bang moet zijn, dan heeft het leven geen zin meer. En ik leef te graag. Dus daar denk ik totaal niet aan. Ik hoop wel dat het nu een klein beetje stagneert. Het gaat steeds achteruit. Als het nog erger wordt… We leven, het is goed weer, daar moet je ook blij om zijn. Ik geniet nog met volle teugen."