'Ik wil in de Eredivisie blijven, maar heb nu sowieso niet heel veel te willen'

'Ik wil in de Eredivisie blijven, maar heb nu sowieso niet heel veel te willen'

14-05-2020 14:25
10

Stanley Elbers hoopt ook volgend seizoen in de Eredivisie te spelen. Zijn club PEC Zwolle verhuurde hem dit seizoen aan RKC Waalwijk en gaat het contract van de 28-jarige aanvaller niet verlengen.

Elbers weet nog niet waar zijn toekomst ligt. "Ik denk dat het voor transfervrije spelers erg onzekere tijden zijn. Clubs weten nog niet waar ze aan toe zijn. Hebben nog niet alle inzichten over hun budget. Ik denk dat iedereen wel een beetje in hetzelfde schuitje zit. En dat het allemaal iets langer gaat duren dit jaar", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

"Maar uiteindelijk moet het wel goed komen", vervolgt de vleugelaanvaller, die al wel oriënterende gesprekken voerde met geïnteresseerde clubs. "Maar nog niks concreet. Je vertelt elkaar daarin ook dat het een beetje afwachten is. Over één a twee maanden weten de clubs en ikzelf ook wat meer. Dus het is vooralsnog een beetje onzeker allemaal, maar dat is in elke sector zo op dit moment."

Elbers, die een groot gedeelte van het seizoen moest missen door een gescheurde hamstring, zou graag in de Eredivisie blijven spelen. "Ik denk dat je sowieso niet heel veel te willen heb op dit moment. Je moet gewoon kijken wat er voorbij komt. Alleen heb ik wel de ambitie om in de Eredivisie te blijven. Ik heb nu iets van acht jaar Eredivisie-voetbal gespeeld, dat is wel gewoon mijn doel."