LIVE: KNVB krijgt gelijk, Cambuur en De Graafschap grijpen opnieuw mis (gesloten)

LIVE: KNVB krijgt gelijk, Cambuur en De Graafschap grijpen opnieuw mis (gesloten)

14-05-2020 19:25 Laatste update: 19:29
74

Cambuur en De Graafschap weten donderdagavond meer over in welke competitie de clubs volgend seizoen moeten starten. De rechtbank in Utrecht doet rond 19.00 uur uitspraak in het kort geding dat de twee clubs hebben aangespannen tegen de KNVB. 

De zitting vond afgelopen vrijdag plaats. Cambuur en De Graafschap hopen het besluit van de KNVB om de promotie/degradatieregeling te schrappen terug te kunnen draaien. Vervolgens zouden de clubs in een vervroegde ledenvergadering opnieuw moeten stemmen over de juiste manier om het seizoen te beëindigen. Cambuur en De Graafschap claimen dat er procedurefouten zijn gemaakt rond de eerdere besluitvorming van de KNVB.

Tijdens de zitting zei rechter Zuurmond dat hij de stemming 'mistig' vond. De KNVB liet clubs meestemmen over hoe het seizoen beëindigd moest worden en besloot uiteindelijk de negen clubs die zich onthielden op te tellen bij de negen clubs die tegen de promotie/degradatieregeling waren. "Je zou kunnen zeggen: 25 clubs (16 voorstemmers plus 9 onthoudingen, red.) zijn niet voor het besluit van de KNVB", zei rechter Zuurmond.

"Ik vind dit lastig als je zegt: wij zijn een democratische club. Je kunt je voorstellen dat het stemgedrag daardoor verandert. Dat is het mistige in deze situatie", aldus de rechter. De KNVB stelt dat de clubs slechts advies konden geven en dat de stemming niet bindend was.