Grote spanning bij De Graafschap: 'Verschil ligt tussen 2,5 en 3 miljoen euro'

Grote spanning bij De Graafschap: 'Verschil ligt tussen 2,5 en 3 miljoen euro'

14-05-2020 14:41
74

Iedereen bij De Graafschap zit in spanning. Donderdagavond om 19.00 uur doet de rechter uitspraak in het kort geding dat de club samen met SC Cambuur heeft aangespannen tegen de KNVB.

"Wij voelen nog steeds dat ons veel onrecht is aangedaan", verwoordt trainer Mike Snoei tegenover Omroep Gelderland de emoties in Doetinchem. "Ik ga nog altijd uit van Eredivisie." Dolf Segaar, advocaat van de clubs, verwacht 'zeker niet' dat de rechter op de stoel van de KNVB gaat zitten. "Maar ze kunnen wel zeggen dat de procedure niet transparant en objectief was en dus dat het opnieuw moet."

Peter Hofstede, technisch manager van De Graafschap, kan alleen maar hopen. "Misschien moet het proces anders en zegt de rechter dat de KNVB niet zorgvuldig genoeg is geweest. Ik hoop alleen één ding en dat is dat het voetbal zal overwinnen. Dus dat de rechter op basis van sportieve gronden een uitspraak doet."

Voor De Graafschap - en Cambuur - staan enorme belangen op het spel, benadrukt algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp. "Het verschil in begroting tussen de Eerste Divisie of Eredivisie ligt tussen de 2,5 en 3 miljoen euro. Voor ons is dit dus ongelooflijk belangrijk. Zeker in deze tijd."