Bundesliga-clubs mogen ook door in juli: 'stadionwissel' toegestaan

Bundesliga-clubs mogen ook door in juli: 'stadionwissel' toegestaan

14-05-2020 16:17
4

De clubs uit de Eerste en Tweede Bundesliga zijn bereid om eventueel door te spelen in juli. De clubs hebben tijdens een videovergadering afgesproken om het huidige seizoen sowieso tot het einde uit te spelen, heeft de Deutsche Fußball Liga donderdag bekendgemaakt via de officiële kanalen.

De Duitse competities zullen op zaterdag 16 mei hervat worden, maar de clubs houden er rekening mee dat het voetballen in de komende weken niet hervat kan worden, vanwege de aanwezigheid van het coronavirus. Volgens de huidige prognose is het seizoen vóór 30 juni afgerond, maar de clubs willen ook in juli doorspelen, mocht dat noodzakelijk zijn.

In verband met de veiligheid van spelers, begeleiders en andere aanwezigen kunnen clubs er ook voor kiezen om hun thuiswedstrijden in een ander stadion af te werken. Mocht het niet medisch verantwoord zijn om een wedstrijd in het eigen stadion af te werken, dan heeft men de vrijheid om te kiezen voor een andere speellocatie.

De DFL bevestigt ook het nieuws dat de FIFA onlangs al wereldkundig maakte: clubs mogen voortaan vijf spelers wisselen per wedstrijd. Het aantal wisselmomenten blijft wel beperkt tot drie: de Duitse bond stelt bovendien voor om niet meer dan twee spelers tegelijk te wisselen.