Stadionruzie in Arnhem loopt hoog op: Vitesse spant kort geding aan tegen eigenaar

Stadionruzie in Arnhem loopt hoog op: Vitesse spant kort geding aan tegen eigenaar

14-05-2020 18:30 Laatste update: 18:38
132

Vitesse heeft de beheerder van Stadion GelreDome voor de rechter gesleept. De Arnhemmers meenden aanspraak te maken op huurverlaging, aangezien ze voorlopig geen wedstrijden kunnen spelen.

Stadioneigenaar Michael van de Kuit wilde hier echter niet in meegaan en vroeg zelfs het faillissement van Vitesse aan, aangezien de club niet aan zijn huurverplichtingen voldeed. Het conflict is nu zelfs zo hoog opgelopen dat de rechter uitkomst moet bieden. Het kort geding zal op maandag 25 mei behandeld worden, meldt Vitesse donderdagavond.

Volgens algemeen directeur Pascal van Wijk had de nummer zeven van de Eredivisie geen andere keus. "Als club hebben we geprobeerd om een redelijke oplossing te vinden met betrekking tot de huur", laat hij weten. Volgens de Gelderlander ging het om een halvering van de huur. Van de Kuit veegde dit voorstel echter van tafel. "Daarom zien wij ons genoodzaakt om een procedure te starten. Dat de eigenaar van stadion GelreDome ervoor heeft gekozen te dreigen met het aanvragen van een faillissement, is zijn keuze. Dat betreuren wij, want dat is volledig ongegrond."

Vitesse blijft erbij dat het niet verplicht is om zijn volledige huurbedrag te betalen. De Arnhemmers kunnen immers vanwege overmacht - een besluit van de overheid - geen wedstrijden spelen. Van Wijk laat weten dat de club hoopt alsnog met Van de Kuit op één te zitten. "Van een faillissement is absoluut geen sprake. Nogmaals, de insteek is om tot een redelijke huuroplossing te komen."