KNVB wint kort geding, Cambuur en De Graafschap niet naar de Eredivisie

KNVB wint kort geding, Cambuur en De Graafschap niet naar de Eredivisie

14-05-2020 19:07 Laatste update: 19:35
240

SC Cambuur en De Graafschap spelen aankomend seizoen niet in de Eredivisie. Dat heeft de rechter donderdagavond bekendgemaakt. De KNVB heeft het kort geding gewonnen.

De advocaten van beide partijen kregen vorige week de kans om hun verhaal te doen. Cambuur en De Graafschap zijn boos op de KNVB omdat hen promotie naar de Eredivisie ontnomen is. De advocaat van de KNVB stelde juist dat zijn cliënt juridisch niets fout gedaan heeft.

De rechter was kritisch op de manier waarop de KNVB tot dat besluit gekomen is, maar stelt de Keuken Kampioen Divisie-clubs alsnog flink teleur: zij spelen ook aankomend seizoen op het tweede niveau van Nederland.

"KNVB is binnen de bandbreedte gebleven die binnen de clubs is gecommuniceerd. Er is dus geen sprake geweest van zo gebrekkige procedure dat het besluit moet worden teruggedraaid", beargumenteert de voorzieningenrechter. De KNVB was bevoegd om clubs niet te laten degraderen en promoveren. De bond heeft volgens de rechter wel de indruk gewekt dat de stemming van invloed zou zijn op het besluit, maar dat is niet genoeg om het terug te draaien.

'Het is als overkoepelende bond nooit leuk om tegenover leden voor de rechter te staan', laat de KNVB weten. 'Nu de afwikkeling van seizoen 2019/’20 een feit is, hoopt de KNVB dat we met alle clubs en organisaties ons gezamenlijk en eensgezind kunnen richten op het nieuwe seizoen en de enorme financiële uitdagingen die er liggen als gevolg van de coronacrisis.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie