Eerste reactie Cambuur-directeur: 'Dominosteentjes begonnen om te vallen'

Eerste reactie Cambuur-directeur: 'Dominosteentjes begonnen om te vallen'

14-05-2020 19:43
99

SC Cambuur-directeur Ard de Graaf is teleurgesteld over het besluit van de rechter. Hij vond de uitspraak wel heel helder.

"Ik vind het voetbal een verliezer", zegt De Graaf tegen de NOS. "Er zat geen woord Spaans tussen de woorden van de rechter, dat was hartstikke duidelijk. Bij het eerste punt begonnen de dominosteentjes te vallen. De KNVB beslist, dat wisten we al. We hadden gehoopt een haakje te vinden in de reglementen, maar die hebben we niet weten te vinden. Dan blijft het voor het voetbal, dus voor Cambuur en De Graafschap, teleurstellend dat de KNVB dat mag beslissen. En dat ook nog doet op basis van juridische afwegingen in plaats van sportieve. Daar ligt het verlies. De frustratie zit meer in het proces."

KNVB-directeur Eric Gudde liet vlak na het besluit weten mee te voelen met de clubs. "Ik heb hem daar nog niet over gesproken, maar dat vind ik goed om te horen. Ik vind het ook goed dat hij er was", zegt De Graaf.

"We hebben twee weken geleden al een gesprek met Eric gehad. We zijn allemaal professionals en kunnen er goed mee omgaan. Ik had het gevoel dat Eric meevoelde met ons. Dan hadden we dit charmanter op kunnen lossen door nadrukkelijker naar twintig clubs in de Eredivisie te kijken. Die doos is heel snel dichtgedrukt. Dat is teleurstellend."