KNVB-directeur Gudde snapt kritiek rechter: Daar heeft hij gelijk in

KNVB-directeur Gudde snapt kritiek rechter: "Daar heeft hij gelijk in"

14-05-2020 20:01 Laatste update: 20:04
48

Eric Gudde is niet per se opgelucht nu de rechter de KNVB in het gelijk heeft gesteld. De directeur baalt dat SC Cambuur en De Graafschap boos waren op de bond en had het graag anders opgelost.

De rechter stelde de KNVB donderdagavond in het gelijk. De bond is in zijn ogen bevoegd om beide clubs niet te laten promoveren. "Ik heb hetzelfde lege gevoel als 24 april. Toen waren er alleen maar verliezers. Dat gevoel is niet anders geworden", zegt Gudde tegen FOX Sports. "Het is niet leuk om met twee leden van de vereniging voor de rechtbank te staan."

De rechter noemde het gedoe rond de zogenaamde peiling/stemming van de KNVB onhandig. De clubs waren in de veronderstelling dat zij mee moesten beslissen over het lot van Cambuur en De Graafschap. De KNVB tilde echter niet zwaar aan de meerderheid van 16/9. "Daar heeft hij gelijk in", zegt Gudde.

"We hadden hem goed op papier gezet en voorbereid en het nog een keer uitgelegd, maar daarna waren er wat slordigheden. Hij heeft gelijk als hij het onhandig noemt. Dat trek ik me nadrukkelijk aan, dat hoort gewoon niet."

"We waren in het begin heel zorgvuldig met het woord peiling en een keer is het woord stemming gevallen, terwijl het dat helemaal niet was. Hoe we met de peiling om zouden gaan had helderder gekund. Dat vond de rechter ook onhandig. Dat kan ik alleen maar beamen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie