De Graafschap-preses haalt uit: 'Machtige stroming uit Den Haag, link naar KNVB'

De Graafschap-preses haalt uit: 'Machtige stroming uit Den Haag, link naar KNVB'

14-05-2020 21:42
225

De Graafschap-voorzitter Martin Mos heeft hard uitgehaald naar KNVB-directeur Eric Gudde. De Superboeren trokken donderdag aan het kortste eind tijdens het kort geding tegen de KNVB en zullen ook volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie moeten spelen.

Gudde was ook aanwezig bij de uitspraak van de rechter, tot woede van Mos. Die herinnert zich nog hoe de KNVB-directeur na het uitspreken van zijn eerste oordeel de verbinding verbrak en van het toneel verdween. "Het is toch te zot voor woorden dat die Gudde na het besluit op 24 april zich nergens meer liet zien en horen. En vanavond is de uitspraak en staat hij weer met zijn grote waffel en witte schoentjes vooraan. Gudde is een volstrekt ruggengraatloos persoon", briest hij in gesprek met Omroep Gelderland. "Mijn grootste teleurstelling zit bij de KNVB."

Mos respecteert de uitspraak van de rechter, maar noemt de stemprocedure van de voetbalbond 'één grote chaos'. Eén dag voor het beruchte overleg tussen de clubs leek het er namelijk nog op dat De Graafschap en SC Cambuur wél zouden promoveren. ADO Den Haag en RKC Waalwijk mochten echter alsnog opgelucht ademhalen. "Er is iets gebeurd en het ruikt allesbehalve goed. Een machtige stroming vanuit Den Haag met een link naar de KNVB. Ik hoop dat de mensen van ADO in de spiegel kunnen kijken zonder dat hij breekt."

Voor De Graafschap rest nu weinig anders dan toeleven naar wederom een jaartje Keuken Kampioen Divisie. De Achterhoekers gaan in ieder geval geen beroep aantekenen. "Je hebt misschien nog wel die algemene ledenvergadering, maar daar gaan we eerst eens een paar nachten over slapen. Maandag moeten we daar maar een besluit over nemen", besluit Mos.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie