'Nieuwe groep Roda JC-investeerders duwt Korotaev naar de uitgang'

'Nieuwe groep Roda JC-investeerders duwt Korotaev naar de uitgang'

Gepubliceerd: donderdag 14 mei 2020 om 21:58do 14-05-2020 om 21:58

Laatste update: donderdag 14 mei 2020 om 22:13do 14-05-2020 om 22:13

Het tijdperk-Aleksei Korotaev is naar alle waarschijnlijkheid voorbij voor Roda JC. De Zwitsers-Russische zakenman is nog steeds in het bezit van twintig procent van de Roda-aandelen, maar kan naar alle waarschijnlijkheid niets meer voor de Zuid-Limburgers betekenen.

Korotaev werd begin 2017 gepresenteerd als nieuwe eigenaar van Roda JC, maar kreeg kort daarna een celstraf in Dubai opgelegd vanwege het uitschrijven van een ongedekte cheque. Hierdoor kon hij Roda JC financieel niet bijstaan. De zaak loopt nog steeds, maar Roda is inmiddels een andere koers gaan varen. Een groep investeerders onder leiding van miljonair Roger Hodenius wil nu in de club stappen en lijkt niet van plan om Korotaev in deze plannen te betrekken. La Cubanita-ondernemer Roland Hogenelst hield het eerder al voor gezien.

Volgens De Limburger is Korotaev bereid om mee te werken en zijn aandelen ter beschikking te stellen. Wat er nog moet gebeuren met het bedrag dat hij de club schuldig is – met naar verluidt zes cijfers – is nog niet duidelijk. De kwestie-Korotaev lijkt de laatste hindernis te zijn op het pad van de groep-Hodenius, die hard op weg is om de overname te bekrachtigen. Roda liet woensdag weten dat er 'hard gewerkt aan de waarborging van de toekomst van Roda JC'. De club hoopt hier op korte termijn meer nieuws over te kunnen brengen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Keert Roda JC binnen drie jaar terug in de Eredivisie?

(1895 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws