Ziyech over Nouri-drama: 'Boeide me eigenlijk niet dat PSV kampioen werd'

Ziyech over Nouri-drama: 'Boeide me eigenlijk niet dat PSV kampioen werd'

14-05-2020 22:21
91

Een groot gedeelte van de Ajax-tijd van Hakim Ziyech werd overschaduwd door de tragische gebeurtenissen met Abdelhak Nouri in juli 2017. Het kostte de naar Chelsea vertrekkende spelmaker veel moeite om dit een plekje te geven, vertelt hij in zijn afscheidsinterview met Ajax TV.

Ziyech zat naast Nouri in de kleedkamer en werd iedere dag geconfronteerd met het gemis van zijn jonge teamgenoot. "We hebben zijn plek bewust zo gehouden zoals hij was, op het moment dat we naar het trainingskamp (in Oostenrijk, red.) vertrokken. Het trainingspak dat hij aan had, heeft er ook een jaar gehangen", herinnert Ziyech zich. "Omdat het zoveel impact op me heeft gehad, had ik het blijkbaar wel nodig."

De linkspoot uit Dronten heeft het leed van Nouri echter lange tijd met zich meegedragen. "Het heeft uiteindelijk nog best lang geduurd voordat ik uit die dip ben gekomen. Bij mij wel tenminste. Ik ben nog bij hem langs geweest in het ziekenhuis. In het begin dacht ik: ik durf het niet. Maar op een gegeven moment moest ik toch langsgaan. En vanaf dat moment heb ik het wel een plek kunnen geven. Dat was de juiste keuze, want ik merkte vanaf dat moment wel dat ik rustiger werd."

Het deed Ziyech echter weinig dat Ajax in het seizoen 2017/2018 naast het kampioenschap greep, geeft hij toe: Ajax figureerde zelfs in de kampioenswedstrijd van PSV, die met 3-0 werd gewonnen door de Eindhovenaren. "Dat jaar boeide het me eigenlijk niet dat PSV kampioen werd. Natuurlijk zijn de belangen groot, maar voor mij is er ook nog een ander leven buiten voetbal."