VVV voert slechtnieuwsgesprek: 'Geen verlenging, om financiële redenen'

VVV voert slechtnieuwsgesprek: 'Geen verlenging, om financiële redenen'

14-05-2020 22:34
10

Peter van Ooijen gaat VVV-Venlo ook de rug toekeren. Het aflopende contract van de 28-jarige Bosschenaar zal niet verlengd worden, heeft hij deze week te horen gekregen.

VVV maakte eerder op de donderdag bekend dat Nils Röseler de club zal verlaten. Over Van Ooijen heeft de club nog geen nieuws naar buiten gebracht: de speler zelf bevestigt echter tegenover De Limburger dat hij slecht nieuws te horen heeft gekregen. "Stan Valckx (de technisch manager, red.) heeft mij laten weten dat mijn contract niet wordt verlengd om financiële redenen", laat hij weten.

Zaakwaarnemer Bas Koegler kijkt hiervan op, omdat hij op een contractverlenging had gerekend. "In een eerder stadium hadden zich al clubs uit Nederland en België voor Peter gemeld, maar hij gaf mij aan de boot af te houden", vertelt hij. "Simpelweg omdat Peter bij VVV wilde blijven. Het verbaast mij dat ze niet met hem verder willen."

Van Ooijen heeft twee seizoenen in het geel-zwart achter de rug, nadat hij in 2018 overkwam van Heracles Almelo. Sindsdien was hij goed voor zeven goals en zeven assists in vijftig officiële wedstrijden.