Update: Emmen bevestigt, doelman Telgenkamp blijft definitief binnenboord

Update: Emmen bevestigt, doelman Telgenkamp blijft definitief binnenboord

15-05-2020 18:40 Laatste update: 18:41
11

FC Emmen-doelman Dennis Telgenkamp heeft besloten om er nog een jaartje aan vast te plakken aan de Oude Meerdijk. De 33-jarige Tukker is in het bezit van een aflopend contract, dat echter niet voor 1 april werd opgezegd door FC Emmen.

Telgenkamp had hierdoor tot 15 mei de tijd om uit twee opties te kiezen: zelf formeel ontslag aanvragen of zijn contract verlengen met behoud van dezelfde arbeidsvoorwaarden. "Ik heb het enorm naar mijn zin bij FC Emmen en dat gaf uiteindelijk de doorslag", verklaart de sluitpost tegenover RTV Drenthe zijn beslissing om voor de tweede optie te kiezen.

Wedden

Meer odds

De doelman gaat zijn zesde seizoen bij FC Emmen tegemoet: na de promotie in 2018 moest hij plaatsmaken voor Kjell Scherpen, maar dit seizoen had Telgenkamp zijn vaste stek onder de lat terug en speelde hij alle 27 officiële wedstrijden van begin tot einde uit. "Zo'n seizoen als het afgelopen seizoen smaakt absoluut naar meer", laat hij weten. Aan een transfer denkt hij voorlopig niet meer. "Er speelde wel wat. Maar vooral door de coronacrisis werd dat allemaal een beetje vager."

Het Telgenkamp-nieuws is een meevaller voor FC Emmen, dat voor komend seizoen nog geen nieuwe spelers heeft gehaald. Michaël Heylen vertrok juist en zal zijn carrière voortzetten bij Sparta. Ook Jafar Arias heeft de Oude Meerdijk verlaten: VVV-Venlo wordt naar alle waarschijnlijkheid zijn nieuwe werkgever.

Update: FC Emmen heeft het contractnieuws van Telgenkamp wereldkundig gemaakt. De doelman kon profiteren van zijn transfervrije status, maar heeft zijn contract met één jaar verlengd en gaat zijn zesde seizoen aan de Oude Meerdijk tegemoet.