KNVB nog niet verlost van Cambuur en De Graafschap: 'Ze moeten in hoger beroep'

KNVB nog niet verlost van Cambuur en De Graafschap: 'Ze moeten in hoger beroep'

15-05-2020 06:46
92

Als het aan advocaat Cor Hellingman ligt, gaan SC Cambuur en De Graafschap in hoger beroep na de uitspraak van de rechter. Die besliste donderdagavond het kort geding in het voordeel van KNVB, waardoor de nummers één en twee van de Keuken Kampioen Divisie naar alle waarschijnlijkheid niet promoveren.

Hellingman ziet echter nog kansen: Cambuur en De Graafschap moeten volgens hem de strijd tegen de KNVB voortzetten tot de hoogste rechtsinstantie. "Ik adviseer Cambuur en De Graafschap in beroep te gaan en eventueel een bodemprocedure aan te spannen", zegt Hellingman tegen de NOS.

De advocaat is gespecialiseerd in sportrecht en volgde de uitspraak met grote interesse. "Het was een voorspelbaar vonnis, maar wel met wat rare argumentatie. Beetje zigzaggend", vindt Hellingman. "De rechter spreekt van een peiling onder de clubs door de KNVB, maar het was geen stemming. Een peiling wekt echter de verwachting dat je er iets mee gaat doen. Zestien voorstemmers voor de promotiedegradatieregeling is dan een duidelijk signaal."

Cambuur en De Graafschap moeten de handdoek nog niét in de ring gooien, benadrukt Hellingman. Hij ziet aanknopingspunten. "Je hebt dan wel een dappere rechter nodig. Deze rechter wilde zich niet bemoeien met het besluit van de KNVB. Hij zegt ook dat het zomaar een ander besluit had kunnen zijn. Een kort geding is een vorm van hakken en breken en dan moet je geluk hebben dat de rechter bij het lezen van de dagvaarding denkt: dit kan echt niet."

Volgens de advocaat kunnen Cambuur en De Graafschap bijvoorbeeld nog een schadevergoeding uit het vuur slepen. "Een schadeclaim via een bodemprocedure kan. Dat voert de druk op de KNVB ook op."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie