Van der Vaart: 'Kort door de bocht: het was de enige club die me wilde hebben'

Van der Vaart: 'Kort door de bocht: het was de enige club die me wilde hebben'

Gepubliceerd: vrijdag 15 mei 2020 om 08:11vr 15-05-2020 om 08:11

Johan Cruijff en zijn vader stonden er niet achter, maar Rafael van der Vaart verruilde Ajax in 2005 voor Hamburger SV. In de Bundesliga groeide de 109-voudig international van het Nederlands elftal uit tot een grote meneer, zo vertelt hij aan FOX Sports.

Dat Van der Vaart als 22-jarige smaakmaker van Ajax koos voor HSV, werd als opmerkelijk gezien. "Kort door de bocht: HSV was eigenlijk de enige club die me wilde hebben", zegt hij vijftien jaar na dato tegen FOX Sports. Op het laatste moment kwam er tóch nog een club. "Ik had mijn ja-woord nog niet gegeven of Atlético Madrid kwam ineens."

"Johan Cruijff vond mijn overstap naar HSV niks, dat werd toen ook heel groot uitgemeten in Duitsland", vervolgt Van der Vaart, die ook weinig steun vond bij zijn vader. "Die vond de overstap naar HSV ook helemaal niks. Pas toen ik daar begon te draaien, vond hij het wel prima."

De toenmalige HSV-trainer Thomas Doll bouwde zijn elftal volledig om Van der Vaart heen. "Daarom kon ik daar zo goed functioneren." Ook speelde hij een periode onder Huub Stevens. "Als de grote Huub Stevens komt, ga je toch als de brandweer, ook ik, ik was ook bang voor hem. Maar als het niet om voetbal ging, was-ie vooral heel lief."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws