'Als bondscoach Koeman mij als eerste belt, zou ik zeker niet meteen nee zeggen'

'Als bondscoach Koeman mij als eerste belt, zou ik zeker niet meteen nee zeggen'

15-05-2020 09:52
41

Robin Gosens houdt de deur voor een interlandcarrière bij het Nederlands elftal open. De linksback van Atalanta Bergamo zou eigenlijk in maart zijn debuut maken voor de Duitse nationale ploeg, maar door de uitbraak van het coronavirus werden de interlands afgelast.

In gesprek met BILD vertelt de 25-jarige Gosens dat hij hoopt snel voor Duitsland te kunnen debuteren, maar ook de Oranje-optie veegt hij niet van tafel. "Nee. Ik ben opgegroeid op 500 meter van de Nederlandse grens en heb een dubbele nationaliteit. Ik heb ook een emotionele band met Nederland. De beslissing is niet zo duidelijk als het misschien lijkt. Als bondscoach Ronald Koeman als eerste belt, zou ik zeker niet meteen nee zeggen."

Met de Duitse bond heeft Gosens intensiever contact, hoewel hij niets meer hoorde sinds de interlands werden afgelast. "Nee, maar de DFB heeft op dit moment wel andere problemen om op te lossen. Zodra de bal weer rolt, hoop ik dat net zo dicht bij de nationale ploeg zit als voor de crisis. Ik zou deze droom snel willen realiseren", aldus Gosens, die in Duitsland is geboren en een Nederlandse vader heeft. Ook op de transfermarkt is de oud-speler van Heracles Almelo populair: Chelsea, Borussia Dortmund en Schalke 04 zouden hem willen hebben.