UEFA baalt van Eredivisie-besluit: 'Nu gaat er bijna overal weer gespeeld worden'

UEFA baalt van Eredivisie-besluit: 'Nu gaat er bijna overal weer gespeeld worden'

15-05-2020 11:34
240

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin heeft nogmaals door laten schemeren niet blij te zijn met het vroegtijdig beëindigen van Europese competities, waaronder de Eredivisie. De Sloveen wijst op de hervatting van diverse andere liga's in Europa.

De voorzitter van de Europese voetbalbond had gehoopt dat men in Frankrijk en Nederland meer geduld had gehad. "Ik vind dat het voetbalseizoen in sommige gevallen wel heel vroeg is stopgezet", laat Ceferin weten in een groot interview met beIN Sports. "Nu gaat bijna overal weer gespeeld worden, op enkele competities na. Wat mij betreft is het voorbarig."

Ook voor het restant van de Champions League is de beëindiging van competities niet ideaal, zegt Ceferin. "Er zitten bijvoorbeeld nog twee Franse clubs in de Champions League. Die gaan nu tot augustus niet spelen. Ik weet niet of het voor hen zo voordelig is om plotseling een aantal zware en belangrijke wedstrijden te moeten spelen."

Komend weekend is de Bundesliga de eerste grote Europese competitie die weer van start gaat. Ook in Engeland, Spanje en Italië zijn plannen om het seizoen toch nog af te maken.