Willem II heeft dubbel transfernieuws: talenten vertrekken naar Ajax en PSV

Willem II heeft dubbel transfernieuws: talenten vertrekken naar Ajax en PSV

15-05-2020 14:10
201

Willem II heeft vrijdagmiddag het vertrek van twee talenten wereldkundig gemaakt. De zestienjarige vleugelaanvaller Joel Ideho verruilt De Tricolores voor Ajax en de één jaar jongere verdediger Emmanuel van de Blaak zet zijn carrière voort bij PSV.

Het vertrek van Ideho hing al langere tijd in de lucht. Het Brabants Dagblad meldde begin april al dat Ajax de strijd om de begeerde aanvaller gewonnen had: ook Hertha BSC en Southampton hadden interesse, maar grepen mis. Ideho zat sinds 2016 in de jeugdopleiding van Willem II, daarvoor kwam hij uit voor amateurclubs RKTVV en SC 't Zand.

Van de Blaak werd in 2015 opgepikt bij de Bredase amateurclub JEKA. De verdediger groeide uit tot jeugdinternational van Oranje en heeft zich nu dus ook in de kijker gespeeld bij PSV. Hoofd jeugdopleidingen Bastiaan Riemersma houdt gemengde gevoelens over aan de dubbele transfer. "Het is jammer dat deze twee talenten ons verlaten. Maar het is een compliment naar deze jongens en onze voetbalacademie dat zij de stap maken naar deze grote clubs. Wij wensen ze dan ook veel succes!", laat hij weten aan de Willem II-kanalen.