Van Hooijdonk leeft mee met Bundesliga-spelers: 'Bang dat er 22 robots staan'

Van Hooijdonk leeft mee met Bundesliga-spelers: 'Bang dat er 22 robots staan'

15-05-2020 14:57
18

Bij voetbal in coronatijden hoort ook een nieuwe manier van juichen: als de Bundesliga zaterdag hervat wordt, zullen doelpuntenmakers in hun eentje feest moeten vieren, zonder hun teamgenoten in de armen te vliegen. Ex-spitsen Pierre van Hooijdonk en Danny Koevermans zien dit echter niet zomaar gebeuren.

Van Hooijdonk weet uit eigen ervaring dat het maken van een doelpunt oncontroleerbare emoties oproept. "De eerste vijf seconden ben je dan even weg. Als je net uit een corner de winnende goal hebt binnengekopt, lijkt het me heel moeilijk om rustig te blijven", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. Pi-Air is blij dat hij niet in de schoenen van de huidige generatie spitsen hoeft te staan. "Als de rechtsbuiten net een geweldige passeeractie heeft gemaakt en de bal panklaar op je hoofd legt, is het vrij natuurlijk om die speler in de armen te vliegen." Dit is echter niet toegestaan volgens de huidige hygiëneregels. "Dat lijkt me echt lastig."

Ook Koevermans vraagt zich af of deze regels wel te handhaven zijn, zeker bij winnende goals in de laatste minuut van bijvoorbeeld Borussia Dortmund-Schalke 04. "Dan gaan toch gewoon alle remmen los? Dan kan je mij niet vertellen dat die spelers rustig naar de middenlijn lopen en weer gaan staan voor de aftrap. Voor mij was dat in ieder geval onmogelijk geweest, haha", denkt De Koef. "Voetbal is een teamsport, daar hoort het gezamenlijk vieren van goals gewoon bij."

"22 robots op het veld"
Van Hooijdonk denkt er ook zo over en is bang dat de bezieling uit het voetbal verdwijnt. "Ik ben een beetje bang dat er straks 22 robots op het veld staan, zonder emotie. Het lijken dan wel trainingen, terwijl de belangen heel anders zijn", verwacht hij. "Het wordt wel erg steriel zo allemaal. Emotie hoort bij de sport. Ik begrijp het allemaal best, maar het verandert allemaal wel heel erg."

Zaterdag om 15.30 uur gaat de bal weer rollen in Duitsland. Onder meer de Kohlenpott-derby in Dortmund staat op het programma.