FC Twente meldt akkoord: 'We zijn op allerlei manieren aan het kijken'

FC Twente meldt akkoord: 'We zijn op allerlei manieren aan het kijken'

15-05-2020 16:08 Laatste update: 16:14
14

De selectie van FC Twente is solidair en levert per direct salaris in, zo maakt de club bekend. Volgens RTV Oost gaat het om een totaalbedrag van 250.000 euro.

Twente is de volgende club die salaris inlevert om de club te helpen. 'We zijn op allerlei manieren aan het kijken en rekenen hoe we het hoofd boven water kunnen houden, maar dat kunnen we niet alleen. De spelers van FC Twente hebben dit signaal ook goed begrepen en zij zijn bereid per direct geld in te leveren. Wij als directie hadden dit al eerder toegezegd', laat algemeen directeur Paul van der Kraan weten op de clubsite van Twente.

Een akkoord met het overige personeel ligt er nog niet. 'Dit seizoen komen we door het niet spelen van de laatste vier thuiswedstrijden uit op een tekort van ongeveer twee miljoen euro. Mochten we het nieuwe seizoen tot en met december niet met publiek kunnen spelen dan betekent dat een omzetverlies van 35 tot 40% als we het beleid niet wijzigen.'

'Met een jaaromzet van 25 miljoen euro kan iedereen uitrekenen dat dat geen sinecure is. We lagen financieel mooi op koers, maar zullen in het nieuwe seizoen met wedstrijden zonder publiek dus een forse stap terug moeten doen. Toch ben ik ervan overtuigd dat we samen deze periode doorkomen', schrijft Van der Kraan.