Spaanse justitie vindt bewijzen voor omkoping van Getafe

Spaanse justitie vindt bewijzen voor omkoping van Getafe

15-05-2020 16:46
115

De Spaanse justitie heeft nieuwe bewijzen gevonden dat Getafe vorig seizoen betrokken is geweest bij een omkopingszaak. Dat melden Spaanse media.

Zowel Getafe als Valencia speelde op de laatste slotdag voor het vierde en laatste Champions League-ticket. Getafe moest winnen van Villarreal, maar dan moest Valencia verliezen bij Real Valladolid, dat al zeker was van lijfsbehoud. Spelers van Valladolid konden aanspraak maken op een geldbedrag wanneer er van Valencia verloren zou worden.

Ook Getafe komt slecht in het verhaal naar voren. Spits Jorge Molina zou ervan op de hoogte zijn dat spelers van Villarreal omgekocht werden. Molina wordt er volgens Spaanse media van verdacht dat hij via Whatsapp contact heeft gehad met onder meer een jeugdtrainer van Villarreal. Justitie heeft de gesprekken in het bezit. Naar verluidt gaat het om een bedrag van 1,8 miljoen euro, die zeven spelers van Villarreal zouden krijgen. Het lukte Valencia om zich te plaatsen voor de Champions League. De club won met 2-0, terwijl Getafe niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel bij Villarreal.

Getafe bijt via de officiële kanalen van zich af en ontkent de verhalen.