Ceferin-teksten geven FC Utrecht hoop: 'Ik sluit het echt niet uit'

Ceferin-teksten geven FC Utrecht hoop: 'Ik sluit het echt niet uit'

15-05-2020 17:02 Laatste update: 17:14
73

FC Utrecht blijft strijden voor het spelen van de bekerfinale. De club vindt nog steeds dat het recht heeft op een Europees ticket, gezien de stand bij het beëindigen van de competitie. Utrecht stond zesde, maar krijgt niets. Ook geen bekerfinale.

"Daar doet de uitspraak van de rechter in het kort geding van SC Cambuur en De Graafschap tegen de KNVB niets aan af", zegt advocaat Frans de Weger tegen het ANP. "Dat was vooral een nationale kwestie die ging om promotie en degradatie. Bij FC Utrecht gaat het om een internationale kwestie. Het gaat ons om een Europees ticket en het spelen van de bekerfinale."

Premier Mark Rutte heeft sportevenementen verboden tot 1 september, maar minister Martin van Rijn is met betrokken partijen in gesprek om te kijken of dat versoepeld kan worden. Mocht dat lukken, dan kan de bekerfinale ook gespeeld worden, vindt Utrecht.

Daarnaast vindt ook UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin dat bepaalde competities wel heel vroeg zijn stopgezet. Mogelijk bieden de teksten van Ceferin aanknopingspunten voor Utrecht. De Weger in het Algemeen Dagblad: "Als je de uitspraken van Ceferin leest en dat koppelt aan de uitspraken van Van Rijn, is er best kans dat de UEFA vraagt om nog eens even goed naar alternatieve mogelijkheden voor de bekerfinale te kijken. Het gaat slechts om één wedstrijd."

"In Frankrijk hebben ze het bekervoetbal bewust opgeschort in plaats van stopgezet. Heeft de KNVB zich niet in een lastige positie gemanoeuvreerd door niet hetzelfde te doen? Ik sluit echt niet uit dat de UEFA die beslissing van de KNVB te voorbarig vindt."