'Union Berlin zoekt keeper op Nederlandse markt: Zoet voert lijstje van vijf aan'

'Union Berlin zoekt keeper op Nederlandse markt: Zoet voert lijstje van vijf aan'

15-05-2020 19:34
27

De nieuwe eerste doelman van Union Berlin zal een Eredivisie-link hebben, weet het lokale medium BZ-Berlin te melden. Jeroen Zoet en Joël Drommel werden de afgelopen weken in verband gebracht met de Bundesliga-debuntant, waar ook Sheraldo Becker onder contract staat.

Rafal Gilkiewicz is dit seizoen de onbetwiste nummer één onder de lat bij Eisern Union, maar zal binnenkort transfervrij vertrekken. Stand-in Jakob Busk tekende onlangs voor één seizoen bij, maar de club lijkt de Deen niet als toekomstig eerste doelman te zien. Volgens BZ-Berlin zoekt men nog naar een nieuwe nummer één en wordt 'de blik op Nederland gericht'.

Wedden

Meer odds

Dat Zoet (door PSV verhuurd aan FC Utrecht) en Joël Drommel (FC Twente) op de radar staan bij Union, was al langer bekend. Het medium noemt echter ook Timon Wellenreuther: de Willem II-doelman wil zijn transfervrije status benutten en zou opnieuw kunnen samenwerken met keeperstrainer Michael Gspurning, die hij nog kent van zijn tijd bij Schalke 04. Ook Nederlander Mark Flekken (SC Freiburg) en oude PSV- en Roda JC-bekende Przemyslaw Tyton (FC Cincinnati) worden genoemd: zij zijn echter nog in het bezit van een doorlopend contract.