'Als een club tien miljoen biedt, zegt Ajax nee. Dat zou Onana ook snappen'

'Als een club tien miljoen biedt, zegt Ajax nee. Dat zou Onana ook snappen'

16-05-2020 08:05
50

De spelers van Ajax die op een transfer azen zitten voorlopig in de wachtkamer. De Amsterdammers zijn niet van plan om spelers als Andre Onana, Sergiño Dest, Donny van de Beek en Nicolás Tagliafico voor een appel en een ei te laten gaan.

"Op dat vlak heeft Overmars het contractueel heel goed gedaan, omdat de contracten van de spelers lang doorlopen. Je hoeft ze dus niet nu te verkopen, omdat ze volgend jaar anders gratis weglopen", zegt clubwatcher van het Algemeen Dagblad Freek Jansen tegen Ajax Showtime. "Ik denk dat het qua leegloop best wel mee gaat vallen."

Toch stuurt onder meer Onana nadrukkelijk aan op een vertrek. "Het gekke is dat ik hem anderhalf of twee jaar geleden een keer sprak en dat hij toen ook zeker wist dat hij wegging. Het past ook wel bij de grillen van een keeper", stelt Jansen, die niet al te veel protesten verwacht. "Ajax is altijd wel goed voor de spelers geweest. Denk aan salarisverhogingen en het meedenken met transfers."

"Je moet echt wel uit een ei komen als je nu niet doorhebt dat de boel met de coronacrisis niet een beetje veranderd is. Als er een club komt die tien miljoen euro biedt voor Onana, dan gaat Ajax nee zeggen. En dat zou Onana ook snappen", stelt de AD-verslaggever.