Weghorst baalt van EK: 'Maar heb nu een jaar om nog beter te worden'

Weghorst baalt van EK: 'Maar heb nu een jaar om nog beter te worden'

16-05-2020 09:03
19

Wout Weghorst maakt zich weinig zorgen over de fysieke impact in aanloop naar de herstart van de Bundesliga. De 27-jarige spits van VfL Wolfsburg baalt dat hij zaterdag nog niet in actie mag komen in het duel met FC Augsburg.

"Blessures kunnen altijd ontstaan, maar als je met je vak bezig bent, dan heb je de afgelopen weken gezorgd dat je topfit bent", zegt Weghorst tegen De Telegraaf. "Voor mezelf heb ik daar een goed gevoel over. Ik heb hard getraind en voel me fit. Het is wel erg zuur, dat je na zo'n lange tijd niet mee kan doen vanwege zo'n gele kaart", doelt hij op zijn schorsing.

Weghorst heeft vertrouwen in de Duitse aanpak van de coronacrisis. "Ik voel me zeker geen proefkonijn. Duitsland is een heel gedisciplineerd land, waar de voorschriften goed worden opgevolgd. We worden voortdurend getest en ik heb me nog geen moment niet veilig gevoeld." Wel baalt hij dat er geen fans zullen zijn. "Het wordt voor ons als voetballers een grote uitdaging. Je zult uit je comfort zone moeten stappen en zorgen dat je toch dezelfde scherpte en beleving op kunt brengen, ook al is er geen sfeer."

Ook het feit dat het EK deze zomer niet doorgaat, noemt Weghorst zuur. "Ik heb er de afgelopen jaren keihard voor gewerkt om erbij te zijn en ineens komt er een virus en is het doel, dat je jezelf had gesteld, weg. Maar ik probeer het positief te bekijken. Ik heb nu een jaar om mezelf door te ontwikkelen en nog beter te worden en dan hoop ik er volgend jaar bij te zijn op het EK."