Chiellini: Mét Ramos op het veld had Ajax niet met drie goals verschil gewonnen

Chiellini: Mét Ramos op het veld had Ajax niet met drie goals verschil gewonnen"

Gepubliceerd: zaterdag 16 mei 2020 om 11:55za 16-05-2020 om 11:55

Mét Sergio Ramos had Real Madrid niet met drie goals verschil verloren van Ajax in de Champions League. Daar is Juventus-veteraan Giorgio Chiellini van overtuigd. Hij spreekt erover in zijn nieuwe biografie. 

Ramos vertrouwde erop dat Real het thuis af zou maken en pakte in de slotfase een bewuste gele kaart. De Madrilenen werden voor eigen publiek echter afgeslacht door Ajax: 1-4.

Zover zou het niet gekomen zijn als Ramos gewoon mee had gedaan, zegt Chiellini. "Hij is de beste verdediger ter wereld. Velen zeggen dat hij impulsief is, niet tactisch is, hij hij acht tot tien doelpunten per seizoen weggeeft, hij net zo goed een aanvaller had kunnen zijn. Maar hij heeft twee eigenschappen die niemand heeft: bepalend zijn in belangrijke wedstrijden door onverwachte dingen te doen, zelfs als ze blessures veroorzaken."

Chiellini doelt onder meer op het blesseren van Liverpool-ster Mohamed Salah in de Champions League-finale van 2018. "Hij zei dat hij het niet bewust deed, maar hij wist wel degelijk dat hij negen van de tien keer zijn arm zou breken als hij zo zou vallen. Op de tweede plaats: spelers als Raphaël Varane, Daniel Carvajal en Marcelo zijn net jeugspelers zonder Ramos. Zonder hem is er van alles mis met de verdediging van Real."

"Ramos was eerlijk: hij zei dat je soms keuzes moet maken en bewust een gele kaart pakte met het oog op de kwartfinales", zegt Chiellini over de wedstrijd tegen Ajax. "Mét Ramos op het veld had Ajax niet met drie goals verschil gewonnen. Dat weet ik zeker. Ik neem elke weddenschap aan."

Juventus werd vervolgens zelf uitgeschakeld door Ajax. "Ik betreur het voornamelijk dat we door Ajax zijn uitgeschakeld. Ajax had grote talenten met De Ligt, De Jong en Tadic, maar als je de Champions League wilt winnen, moet je Ajax verslaan. Je kunt het toernooi niet winnen zonder dat je FC Barcelona of Real Madrid verslaat."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws