Update: 'Lukaku benadert niet alleen Mertens, maar ook twee andere Rode Duivels'

Update: 'Lukaku benadert niet alleen Mertens, maar ook twee andere Rode Duivels'

16-05-2020 12:10 Laatste update: 17-05-2020 10:08
32

Een nieuwe wending in de transfersaga rond Dries Mertens. De 33-jarige Belg blijft toch in Italië, maar niet bij Napoli. Hij trekt naar concurrent Internazionale.

Dat meldt althans de Italiaanse krant La Repubblica. De aanvaller werd de voorbije maanden meermaals gelinkt aan Inter, maar de laatste weken vielen ook de namen van Borussia Dortmund en Chelsea. Hij zou inmiddels toch voor Milaan hebben gekozen. Er ligt een tweejarig contract voor hem klaar bij de Italiaanse topclub.

Onder anderen Romelu Lukaku zou zijn steentje hebben bijgedragen. De sterke Rode Duivel wilde zijn landgenoot er absoluut bij en heeft hem dan ook proberen over te halen. Dat lijkt nu gelukt. In het Stadio Giuseppe Meazza zou Mertens de opvolger kunnen worden van Lautaro Martínez, voor wie FC Barcelona verwoede pogingen doet om hem aan te trekken.

Napoli wilde langer doorgaan met Mertens, maar bereikte geen akkoord over een contractverlenging. Zo komt er na zeven seizoenen ook een einde aan het verhaal van de oud-speler van PSV en FC Utrecht bij Napoli, waar hij 121 keer voor scoorde.

Update: Romelu Lukaku zit niet stil tijdens de coronacrisis. De spits probeert niet alleen Dries Mertens, maar ook Jan Vertonghen en Thomas Meunier te overtuigen van een overstap naar Internazionale. Dat meldt La Gazzetta dello Sport. Vertonghen en Meunier hebben een aflopend contract bij respectievelijk Tottenham Hotspur en Paris Saint-Germain.