Wijnaldum stelt middenvelder samen: 'Strootman en Henderson steken er bovenuit'

Wijnaldum stelt middenvelder samen: 'Strootman en Henderson steken er bovenuit'

16-05-2020 14:16
8

Georginio Wijnaldum heeft zijn ideale middenvelder 'samengesteld'. De 29-jarige Oranje-international steekt onder meer de loftrompet over Kevin Strootman en Mark van Bommel, al kiest hij die laatste twee niet.

Als het op leiderschap aankomt dan krijgt Henderson de voorkeur. "Ik heb met meerdere spelers gespeeld die geweldige leiders waren. Kevin Strootman en Jordan Henderson springen er bovenuit. Mark van Bommel was ook een goede leider en aanvoerder, maar uit die drie moet ik Henderson kiezen", zegt Wijnaldum tegen Sky Sports.

"Het kan irritant zijn als hij spelers motiveert op het veld, maar dat doet hij alleen om jou en het team te helpen", vervolgt de oud-speler van Feyenoord en PSV over zijn Liverpool-ploeggenoot. "Dat waarderen wij en dus zijn we heel blij met hoe Henderson is."

Wijnaldum kiest Steven Gerrard om zijn passing. "Wat een speler was hij. Hij had alles en is één van de beste middenvelders ooit in het voetbal. Hij speelde voor Liverpool, daarom kies ik voor hem." Ook de fysieke kracht van landgenoot Clarence Seedorf maakt indruk. "Wat een monster was en is hij nog steeds. Ik zag een foto op social media van hem op het strand. Je zag hoe fit en sterk hij nog was. Ik hoop dat mij dat ook lukt."

Wijnaldum kiest verder voor het uithoudingsvermogen van James Milner, de 'voetbalhersenen' van Xavi, de techniek van Andrea Pirlo en het scorend vermogen van Frank Lampard.