Chiellini doet volgende onthulling: 'Hij dronk teveel, alcohol was zijn zwakte'

Chiellini doet volgende onthulling: 'Hij dronk teveel, alcohol was zijn zwakte'

16-05-2020 14:45 Laatste update: 14:53
34

Giorgio Chiellini neemt in zijn autobiografie geen blad voor de mond. Dat weet nu ook Arturo Vidal, die volgens de verdediger van Juventus niet altijd even goed met zijn vak bezig was.

'Vidal ging weleens uit en dronk dan meer dan goed voor hem was. Iedereen wist dat. Alcohol was een zwakte van hem. Maar dat zegt niets over de kampioen of persoon die hij is. Ieder mens heeft zijn zwakheden', zo schrijft Chiellini over de huidig middenvelder van FC Barcelona, die tussen 2011 en 2015 voor Juventus speelde.

Wedden

Meer odds

'Ik weet nog goed dat we in de Verenigde Staten waren voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen', vervolgt Chiellini. 'We waren in Miami en kregen allemaal een eigen sleutel van het hotel. De volgende ochtend was Arturo nergens te bekennen. Hij lag in bed, volledig uitgeput. Antonio Conte wilde hem uit de selectie gooien, om een voorbeeld te stellen.'

'Maar bij de volgende training, toen Arturo nog steeds dronken leek, ging hij als een gek tekeer. Hij versloeg iedereen bij een sprintoefening. Wat kan je dan nog over hem zeggen?', aldus de robuuste Italiaanse mandekker.