Dortmund stuurt Schalke van het kastje naar de muur en wint bizarre derby

16-05-2020 17:19 Laatste update: 17:34
19

Borussia Dortmund heeft de herstart van de Bundesliga opgeluisterd met een ruime overwinning op aartsrivaal Schalke 04. De Kohlenpottderby in een spookachtig Signal Iduna Park werd nooit echt spannend: 4-0.

Nadat de teams en het arbitrale kwartet op bijzondere wijze het veld betraden was het zover: de herstart van de Bundesliga met het duel tussen Borussia Dortmund en Schalke 04. De derby tussen de twee ploegen uit het Ruhrgebied staat al jaren garant voor veel spektakel en ook dit jaar werd het een bijzondere wedstrijd, mede door de bizarre omstandigheden in het stadion. Iets minder dan 300 toeschouwers zagen hoe Dortmund de regie pakte en die ook niet meer uit handen gaf.

In het eerste half uur kon het bezoek uit Gelsenkirchen nog wel meekomen met BVB, maar wie anders dan Erling Haaland maakte een einde aan die patstelling. De Noor kreeg de bal op een presenteerblaadje voorgelegd na een schitterende aanval over rechts: 1-0. Door die goal werd Haaland en passant ook de eerste doelpuntenmaker na de Bundesliga-hervatting.

Net voor en net na rust besliste de thuisploeg de wedstrijd. Vlak voordat scheidsrechter Aytekin voor de pauze floot werkte Raphaël Guerreiro de bal in de verre hoek (2-0) en toen de tweede helft net was begonnen maakte Thorgan Hazard er met een droge knal alweer 3-0 van. Na die treffer was het geloof wel weg bij Schalke, dat de schade probeerde te beperken en daar maar half in slaagde.

Er kwam namelijk nog een vierde treffer en dat was er één van grote schoonheid. Het passje van Haaland was schitterend en het afmaken van Guerreiro met buitenkantje links was zo mogelijk nog mooier, terwijl Schalke er machteloos bij stond. Na het volmaken van het kwartet geloofde Dortmund het wel en speelde het de negentig minuten eenvoudig uit, waardoor het met de drie verdiende punten nu op één punt van koploper Bayern komt. Zij spelen zondagavond uit bij Union Berlin.