Averij voor titelkandidaat RB Leipzig, ondanks ingreep van VAR in extra tijd

Averij voor titelkandidaat RB Leipzig, ondanks ingreep van VAR in extra tijd

16-05-2020 17:30
1

RB Leipzig heeft tijdens de hervatting van de Bundesliga schade opgelopen in de titelrace. De nummer drie van de Bundesliga liet zich thuis verrassen door SC Freiburg en heeft nummer twee Borussia Dortmund uit zien lopen.

RB Leipzig-SC Freiburg 1-1
Leipzig was veruit de betere ploeg, maar kon zijn grote aantal scoringsmogelijkheden niet omzetten in een doelpunt. Nummer 8 Freiburg nam zelfs de leiding: Manuel Gulde toucheerde de bal na een indraaiende corner en tekende voor de 0-1. Leipzig maakte jacht op de gelijkmaker en kreeg een kwartier voor tijd loon naar werken: Yusuf Poulsen sprong het hoogst en kopte knap de gelijkmaker binnen.

Het bleef bij 1-1 in Leipzig: Robin Koch leek Freiburg in de extra tijd zelfs het volle pond te bezorgen, maar de VAR stak daar een stokje voor. Dortmund vergroot de voorsprong op Die Roten Bullen tot drie punten, ook Borussia Mönchengladbach en Bayer Leverkusen kunnen langszij komen.

Hoffenheim-Hertha BSC 0-3
De enige Nederlandse inbreng van de Bundesliga-middag kwam bij Hoffenheim-Hertha BSC. Invaller Javairô Dilrosun en de zijnen boekten een even welkome als verrassende uitzege tegen de ploeg van trainer Alfred Schreuder en bankzitter Melayro Bogarde. Na een patstelling van één uur sloeg Hertha twee keer toe in korte tijd: Kevin Akpoguma schoot ongelukkig in eigen goal en Vedad Ibisevic kopte een afgemeten voorzet van Maximilian Mittelstadt binnen. De beslissende 0-3 kwam tot stand na een knappe individuele actie van Matheus Cunha.

Overige uitslagen
Fortuna Düsseldorf-SC Paderborn 0-0
FC Augsburg-VfL Wolfsburg 1-2