Veelgeprezen actie Van Dijk nagevolgd door Wijnaldum: 'Top, doe ik voor Sparta'

Veelgeprezen actie Van Dijk nagevolgd door Wijnaldum: 'Top, doe ik voor Sparta'

16-05-2020 22:44 Laatste update: 23:46
61

Georginio Wijnaldum gaat zijn jeugdliefde Sparta helpen. De middenvelder van Liverpool heeft zich aangesloten bij de actie van teamgenoot Virgil van Dijk, die eerder op de zaterdag aankondigde in actie te komen voor zijn ex-club FC Groningen.

De aanvoerder van het Nederlands elftal liet via Twitter weten vier seizoenkaarten van de noodlijdende Noorderlingen op te kopen. Deze komen ten goede aan FC Groningen-fans die niet de financiële middelen hebben om zelf een seizoenkaart aan te schaffen. Deze actie kreeg massale bijval en ook Wijnaldum liet van zich horen. 'Top actie', reageerde Wijnaldum op het bericht van zijn Liverpool-maatje. 'Ik volg je en ga dit ook voor fans van Sparta doen.'

De 29-jarige Rotterdammer bracht zeven jaar van zijn leven in de Sparta-opleiding door. Wijnaldum meldde zich in 1997 bij de Kasteelclub en vertrok in 2004 naar stadgenoot Feyenoord, waar hij drie jaar later in het betaald voetbal debuteerde. De 61-voudig Oranje-international liet al eens doorschemeren dat hij ooit terug wilde keren bij één van de drie Nederlandse profclubs waar hij voor speelde: PSV, Feyenoord of Sparta.