'Kapot' van ontslag Van Gaal bij United: 'Werken met Louis was onbetaalbaar'

'Kapot' van ontslag Van Gaal bij United: 'Werken met Louis was onbetaalbaar'

17-05-2020 07:32
39

Het ontslag van Louis van Gaal als manager van Manchester United kwam hard aan bij Wayne Rooney. De 68-jarige Nederlandse trainer werd na twee seizoenen aan de kant geschoven ten faveure van José Mourinho.

"Ik was kapot van het ontslag van Louis", zegt Rooney in het nieuwe boek van de oud-bondscoach van Oranje, 'LvG, de trainer en de totale mens', geciteerd door The Mirror. "Voor mij was het een genot om met hem te werken."

"We hadden hem moeten houden voor een derde seizoen", vervolgt de Engelse aanvaller. "We zouden veel sterker zijn geweest. Ik voelde dat we verbeterden en de spelers begonnen zijn visie te begrijpen. In die twee jaar onder Van Gaal leerde ik meer dan onder elke andere manager", aldus Rooney, die al eerder de loftrompet stak over de tactische kwaliteiten van de Nederlander.

"Ik zal hem daarom voor altijd dankbaar zijn. Niet alleen omdat hij mij aanvoerder maakte, maar ook voor het vertrouwen en het geloof dat hij in mij had", vertelt Rooney. "Het was extra goed voor mij, omdat ik had besloten dat ik manager wilde worden. Werken met Louis was onbetaalbaar, want ik kon ongelooflijk veel van hem leren. Ik had mij geen beter voorbeeld kunnen wensen."

Van Gaal won in zijn twee jaar bij United alleen de FA Cup. "We hadden simpelweg niet het beste team in de competitie en konden ons geen twaalf blessures veroorloven", benadrukt Rooney tot slot.