Niet verrast door ontslag Moniz bij Excelsior: 'Zo'n trainer was ik niet gewend'

Niet verrast door ontslag Moniz bij Excelsior: 'Zo'n trainer was ik niet gewend'

17-05-2020 10:24
16

Ricardo Moniz werd eind januari vanwege de teleurstellende resultaten op straat gezet door Excelsior. Ahmad Mendes Moreira zag het ontslag van de trainer wel aankomen.

"Hij zei verrast te zijn, maar dat kan ik me haast niet voorstellen", zegt de 24-jarige aanvaller tegen Voetbal International. "Moniz is anders dan de meeste trainers. Zo'n trainer was ik niet gewend. Hij is druk, ijverig, superfanatiek en erg aanwezig. Maar met een duidelijk doel voor ogen. Moniz had een bepaalde straatmentaliteit, dat spreekt spelers vaak aan."

Moniz wilde hoog druk zetten met de Kralingers. "Dat valt te prijzen en ik snap het, maar het is ook geen schande af en toe even iets voorzichtiger te zijn. Misschien hadden we het team er niet voor om zo te voetballen. Je moet als trainer ook openstaan voor andere manieren. Dat stond hij ook wel, maar wat hij voor ogen had, was wel zíjn waarheid."

Tijdens het teleurstellend verlopen seizoen zijn harde woorden gevallen, stelt Mendes Moreira. Excelsior wilde meedoen om promotie naar de Eredivisie, maar daar kwam niets van terecht. "We zaten gewoon niet op één lijn. Als dan de resultaten blijven tegenvallen, dan is één en één twee."