Opluchting voor Martens bij Barça: Anders was ik best wel pissig geweest

Opluchting voor Martens bij Barça: "Anders was ik best wel pissig geweest"

17-05-2020 11:43 Laatste update: 12:01
6

Lieke Martens mag zich voor het eerst als speler van FC Barcelona kampioen van Spanje noemen. De 27-jarige aanvalster, die lang uit de roulatie was met een slepende teenblessure, is er dolblij mee.

Bij de mannen zetten de Spanjaarden alles op alles om de competitie uit te spelen, maar de vrouwencompetitie is na het uitbreken van het coronavirus definitief gestaakt. Martens is opgelucht dat er, in tegenstelling tot in Nederland, wél een kampioen is uitgeroepen in Spanje. Het ongeslagen Barça had na negentien zeges en twee remises een voorsprong van negen punten op nummer twee Atlético Madrid.

"Het liefst speel je de competitie gewoon uit, maar toch ben ik blij dat we zijn aangewezen als kampioen", reageert Martens in gesprek met De Telegraaf. "Anders was ik best wel pissig geweest. We stonden er heel goed voor en hadden het echt niet meer uit handen gegeven. Als we weer samen kunnen komen, verwacht ik dat we met de club nog wel een feestje gaan vieren."

Door een teenblessure miste ze een groot gedeelte van het seizoen. Toch voelt zich zéker onderdeel van het kampioensteam. "Ik heb minder gescoord dan in de afgelopen jaren, maar alsnog negen assists gegeven. Ik voel me ook al zo lang onderdeel van het team. Dit is iets heel moois en ik ben er trots op."