'Ik rust niet eerder dan dat ik aan het hoofd heb gestaan van onze mooie bond'

'Ik rust niet eerder dan dat ik aan het hoofd heb gestaan van onze mooie bond'

17-05-2020 14:28
11

Telstar-voorzitter Pieter de Waard is doorgaans fel tegenstander van overheidssteun aan het betaald voetbal, maar de coronacrisis zorgt voor een uitzondering. Hij zag KNVB-directeur Eric Gudde al de vrees uitspreken dat clubs gaan omvallen.

"Maar daar ga ik niet over oordelen, ik kijk alleen naar onszelf", zegt de 59-jarige De Waard tegen de NOS. "Als club vinden we dat de staat geen geld moet storten in een bodemloze put. Maar deze situatie is natuurlijk anders. Er worden maatregelen getroffen buiten onze macht om. Wij zullen de steun niet afwijzen."

De markante voorzitter kan zich vinden in de manier waarop de KNVB de competities afhandelt, dus zonder promotie en degradatie. Tegelijkertijd is de bond volgens hem tekortgeschoten in de communicatie. "Verder ben ik het eens met de geluiden dat de voetballerij in deze tijd een gezicht mist, iemand die opkomt voor de belangen van de sport. Een ambassadeur voor het profvoetbal."

Het blijft een doel van De Waard om zélf de KNVB aan te voeren. "Ik rust niet eerder dan dat ik aan het hoofd heb gestaan van onze mooie voetbalbond. Over tweeënhalf jaar begint mijn volgende campagne." Hij adviseert de bond 'dringend' om de situatie aan te pakken bij de basis. "En dat is in mijn ogen de Eerste Divisie. En dan naar boven toe werken."

"Het heeft geen zin om als eerste het dak te repareren. Als de fundering wordt vergeten, blijft de ellende zich inderdaad opstapelen", besluit De Waard.