'Groot nieuws uit Spanje: Barça bereikt akkoord met Juventus over ruiltransfer'

'Groot nieuws uit Spanje: Barça bereikt akkoord met Juventus over ruiltransfer'

17-05-2020 18:02
36

Transfernieuws uit Spanje: volgens Diario SPORT hebben FC Barcelona en Juventus een mondeling akkoord bereikt in de onderhandelingen over Nélson Semedo. De Portugese rechtsback wordt geruild voor een miljoenenbedrag, plus Mattia De Sciglio én Miralem Pjanic.

Het is een publiek geheim dat Barça en Juve deze weken uitgebreid hebben gesproken over het ruilen van spelers. Dat heeft volgens SPORT 'na vele uren' geleid tot een mondeling akkoord: Juventus betaalt 25 miljoen euro voor Semedo en stuurt Pjanic en De Sciglio naar Camp Nou.

Pjanic en De Sciglio moeten zelf nog wel instemmen met de deal, maar de verwachting is dat het gaat gebeuren. Voor Semedo, die ook werd gelinkt aan Manchester City en Bayern München, zou het zelfs een formaliteit zijn.

Semedo (27) maakte drie jaar geleden de overstap van Benfica naar Barça. Dit seizoen was hij een vaste waarde. In Turijn bleek de laatste weken dat de rol van Pjanic (30) is uitgespeeld. Hij moet het drukbezette middenvelder in Camp Nou versterken. De Sciglio geldt als back-up voor de rechts- en linksbackpositie.

Dest
Door het vertrek van Semedo bij Barça wordt de komst van Sergiño Dest een stukje waarschijnlijker. De Catalaanse grootmacht zou zich echter nog niet bij Ajax hebben gemeld en heeft bovendien concurrentie van Bayern München, Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain.