Van Gaal onthult na twee jaar afzender van 'niet te weigeren aanbieding'

Van Gaal onthult na twee jaar afzender van 'niet te weigeren aanbieding'

17-05-2020 19:58 Laatste update: 20:15
25

Louis van Gaal liet zich in april 2018 ontvallen dat hij 'een niet te weigeren aanbieding' had ontvangen. Zondagavond bij de NOS onthult hij de afzender: Mexico.

"Ja, dat was Mexico", aldus Van Gaal. "Ik vond dat dat een land dat wel bij mij zou passen. Ik spreek de taal en ik denk dat ze kansrijk zijn. Ze hebben een goede selectie. Een beetje het Nederlands elftal van Zuid-Amerika? Ja. Dat had ik wel zien zitten. Maar ja, er zijn andere afspraken gemaakt."

Wedden

Meer odds

Later in 2018 ging Van Gaal bij Zomergasten al eens dieper in op de 'niet te weigeren aanbieding', zonder Mexico te noemen. "Als ik alleen op de wereld zou, zijn dan had ik het gedaan. Maar ik ben niet alleen op de wereld. Truus (zijn vrouw, red.) heeft in 1997 haar baan opgezegd voor mij."

In de zomer van 2018 nam Mexico afscheid van Juan Carlos Osorio. De Colombiaan was de beste bondscoach sinds tijden door na zijn aanstelling in 2015 het land in 33 van de 52 interlands naar de zege te leiden, het beste winstpercentage van een bondscoach in 28 jaar. Inmiddels staat Gerardo Martino aan het roer bij El Tri.

Na zijn breuk met Manchester United in 2016 bekleedde Van Gaal geen officiële functie meer in het voetbal. Hij was eerder werkzaam bij onder meer Ajax, FC Barcelona, AZ, Bayern München en Oranje.