'Waanzinnige' Ziyech verlaat Ajax: 'Hij gaat alles kapotmaken bij Chelsea'

'Waanzinnige' Ziyech verlaat Ajax: 'Hij gaat alles kapotmaken bij Chelsea'

17-05-2020 20:34
54

Ajax raakt met Hakim Ziyech 'de briljantste speler van Ajax kwijt'. Dat stelt Andre Onana, die de laatste vier jaar samenspeelde met de toekomstige speler van Chelsea.

"Als hij vertrekt, raken de briljantste speler van de ploeg kwijt. Dat wordt niet makkelijk", zegt Onana in het afscheidsinterview van Ziyech door de NOS en Touzani TV. "Hij was er al toen ik hier kwam. We raken onze beste speler kwijt. Ik kan wel vragen waarom, maar ik begrijp zijn keuze wel."

Onana is 'blij en trots'. "Op wat hij allemaal voor Ajax heeft gedaan. Ik wens hem veel succes bij Chelsea. Hij gaat daar alles kapotmaken. Verder wil ik het niet over voetbal hebben, want iedereen kent hem al. En hij weet alles al over onze band. Ik weet niet wat ik moet zeggen. Deze jongen is waanzinnig."

Promes
Ook Promes gaat Ziyech missen. "Hij is een goede vriend van me. Wij zeggen altijd: hij houdt het altijd honderd. Hakim is gewoon wat je ziet is wat je krijgt. Dat waardeer ik heel erg. Ik kan op hem rekenen en hij op mij." De woorden van Promes raken Ziyech. "Niks meer aan toe te voegen."