Roda-icoon Van der Luer heeft het gehad: Vuilnisman, dat lijkt me ook wel wat

Roda-icoon Van der Luer heeft het gehad: "Vuilnisman, dat lijkt me ook wel wat"

17-05-2020 22:20
37

Eric van der Luer is helemaal klaar met de voetballerij en wil zich dolgraag inzetten voor de reguliere maatschappij. De oud-middenvelder was tussen 1988 en 2002 contractspeler bij Roda JC en bekleedde daarna diverse functies bij 'zijn' club.

Afgelopen seizoen was Van der Luer interim-trainer na het ontslag van Robert Molenaar, vervolgens botste hij met grootaandeelhouder Mauricio García de la Vega en vertrok hij met ruzie. De 54-jarige Maastrichtenaar zou aanvankelijk per 1 november terugkeren, maar heeft het nu helemaal gehad. "Al meer dan een jaar loop ik rond met de gedachte om uit de voetballerij te stappen. Ik ben een tijdje terug naar een loopbaancoach geweest. Je bent gek als je iets anders gaat doen, met jouw kennis en vaardigheden, concludeerde die vrouw. En toch wil ik het", vertelt hij aan Voetbal International.

Wedden

Meer odds

Van der Luer voelt zich naar eigen zeggen nergens te groot voor. "Op maandag rijden ze hier altijd met die grote wagens door de straat. De laatste keer dacht ik: vuilnisman, dat lijkt me ook wel wat." Toen de horeca nog open was, hielp hij onbetaald mee in het café van een vriend. "Wekenlang heb ik van alles gedaan. Afwassen, toetjeskeuken. Gewoon om te kijken wat ik kan."

Voor de oud-prof ging er een wereld open. "Mensen noemen de horeca hectisch, maar dan hebben ze nooit bij Roda gewerkt. Een verademing, vond ik het. Niet meer constant onzekerheid, elke dag problemen oplossen, alleen maar gezeik."