Telegraph: akkoord nabij, aanloop van vijf weken voor Premier League-herstart

Telegraph: akkoord nabij, aanloop van vijf weken voor Premier League-herstart

17-05-2020 23:37
16

Een herstart van de Premier League lijkt weer een stapje dichterbij te zijn gekomen. Volgens The Telegraph zullen de clubs maandag waarschijnlijk definitief akkoord gaan met Project Restart.

In dat geval wordt de groepstraining dinsdag hervat en krijgen de clubs vijf weken de tijd om toe te werken naar een hervatting van het seizoen op vrijdag 19 juni. Chelsea en degradatiekandidaten Watford, Aston Villa en Brighton & Hove Albion hadden aanvankelijk hun bedenkingen, maar volgens The Telegraph is er goede hoop dat ook die clubs in zullen stemmen. De overheid heeft in ieder geval al groen licht gegeven om vanaf 1 juni weer wedstrijden zonder publiek te organiseren.

De clubs moeten nog overleggen over de speellocaties: momenteel is het nog de vraag of ze in hun eigen stadions óf op neutraal terrein gaan spelen. Volgens The Telegraph zal dit agendapunt vrijdag worden besproken, afhankelijk van hoe het overleg van maandag verloopt. Een ander punt van aandacht is een mogelijke inkorting van de competitie. De clubs weten nog niet hoe ze de competitie af willen ronden voor het geval niet alle resterende wedstrijden uitgespeeld kunnen worden.