Cambuur en De Graafschap herkennen zich 'totaal niet' in kritiek van Gudde

Cambuur en De Graafschap herkennen zich 'totaal niet' in kritiek van Gudde

18-05-2020 07:03 Laatste update: 11:43
84

Bij SC Cambuur en De Graafschap voelt men zich niet aangesproken door Eric Gudde. De directeur betaald voetbal van de KNVB liet zaterdag in De Telegraaf optekenen dat 'sommige opmerkingen over mij als persoon weleens over de grens gingen'.

"Ik voel me niet aangesproken", reageert Cambuur-directeur Ard de Graaf in De Telegraaf. "Natuurlijk komen er bij dit soort beslissingen emoties kijken, maar ik heb altijd op de inhoud gereageerd en nooit op de persoon van Gudde. Richting de persoon is er van mijn kant nooit een onvertogen woord gevallen."

Ook Hans Martijn Ostendorp is zich van geen kwaad bewust. "Ik heb de feiten van de vergadering geduid, maar ik heb nooit iets over de persoon gezegd. Ik herken me daar totaal niet in."

De Graafschap en Ostendorp zijn blij dat Gudde het boetekleed heeft aangetrokken. De KNVB-directeur erkende dat hij tijdens de historische videocall op 24 april 'onhandig was geweest, foutjes had gemaakt en communicatief niet altijd duidelijk was'. "Ik ben blij met deze uitspraken. Wij zien dit toch als een soort erkenning", aldus Ostendorp.