Gudde: 'De top-vier met Ajax, AZ, Feyenoord en PSV maakt er beperkt gebruik van'

Gudde: 'De top-vier met Ajax, AZ, Feyenoord en PSV maakt er beperkt gebruik van'

18-05-2020 07:58
62

De KNVB is met minister Martin van Rijn in gesprek over een noodfonds voor het Nederlandse voetbal. Volgens directeur Eric Gudde hebben Ajax, AZ, Feyenoord en PSV aangegeven dat vooral de financieel zwakkere clubs eruit kunnen gaan putten.

"De top-vier gaat er maar beperkt gebruik van maken", verduidelijkt Gudde bij NOS Studio Sport. "We zullen sowieso moeten kijken waar het uit moet bestaan. Subsidies, leningen... Daarnaast is het ook duidelijk dat er strikte voorwaarden aan verbonden zijn. Het kan niet zo zijn dat als je zo'n bedrag krijgt, morgen een Bulgaarse linksbuiten koopt of je je laat overnemen door een Cyprioot. Daar moet je dus spelregels voor opstellen."

De KNVB is met minister Van Rijn van Medische Zorg en Sport in gesprek over 'een vangnet en overbrugging' in de vorm van een noodfonds. Vorige week spraken de topclubs al de intentie uit om de financiële gevolgen van het coronavirus zelf te dragen. De steun is vooral bedoeld voor clubs met minder vlees op de botten. Het is de verwachting dat het Nederlandse profvoetbal tot december zo'n 400 miljoen euro aan inkomsten kan mislopen.